Skup mladih ambasadora europskog parlamenta

U sklopu projekta Škole ambasadori Europskog Parlamenta, Ured za informiranje EP organizirao je skup mladih ambasadora  iz  13 škola koje sudjeluju u projektu. Iz naše škole sudjelovali su učenici- ambasadori EP i članovi  školskog debatnog kluba.

Druženje je trajalo dva dana uz veoma zanimljiv program koji je prvi dan bio zamišljen kao nastavni dan u školi, a nastavu  (zanimljiva predavanja) držale su poznate i mladima inspirativne osobe. Tako je sat razrednika protekao u razgovoru učenika s našim europarlamentarcima Dubravkom Šuicom, Toninom Piculom, Davorom Škrlecom i Marijanom Petir. Sat fizike držao je Ivica Puljak, matematiku Toni Milun, geografiju Davor Rostuhar…Predavanja su zaista bila inspirativna sa snažnom porukom mladima kako trebaju razmišljati svojom glavom i hrabro krenuti u ispunjavanje svojih snova.

Kako bi se opustili nakon napornog dana, mladi ambasadori družili su se uz plesnu večer  na kojoj je glazbu birao DJ Tomo in der  Mühlen. Subota je bila radna: uz mentore- studente s Veleučilišta Vern,  mladi ambasadori trebali su u samo sat i pol osmisliti kampanju na društvenim mrežama za izbore eurozastupnika 2019. godine kojom bi potakli mlade da izađu na izbore. Uz ovako bogat program, vrijeme je jako brzo prošlo, a naši učenici, puni novih iskustva  i poznanstva nastavit će otkrivati prednosti koje imaju kao građani Europske Unije.

Popis učenika – sudionika nalazi se na ovoj poveznici: Popis učenika – Mladi i EU

Galeriji sa Skupa mladih ambasadora europskog parlamenta pristupite ovdje.ž

Programska knjižica

Program