Volonterska akcija „Veliki za male“

U sklopu projekta „Škola ambasador Europskog parlamenta“, u ožujku ove godine organizirana je radionica za učenike koju je održala Mreža udruga Zagor. Radionica je rezultirala volonterskom akcijom „Veliki za male“, koju su osmislili naši maturanti uz podršku učenika trećih razreda.Volonterska akcija „Veliki za male“ održana je u sklopu obilježavanja Dana maturanata, 11. svibnja, a realizirala se u suradnji sa Mrežom udruga Zagor i Volonterskim klubom Srednje škole Krapina.

S ciljem promicanja volonterstva i brige za druge ljude, a posebno one za one najranjivije skupine,  15 učenika volontera pozvalo je učenike 3. i 4. razreda da podrže njihovu akciju te da odvoje dio džeparca za kupnju potrepština za malu djecu. Učeničku akciju podržali su i nastavnici te je prikupljeno ukupno 219 artikala za djecu (dječja hrana, pelene i slično).

Prikupljene potrepštine učenici volonteri dostavili su Gradskom društvu Crvenog križa Krapina kako bi ih putem Socijalne samoposluge distribuiralo najugroženijim obiteljima s malom djecom.